Over Neone Nederland

In het personenvervoer staan de ontwikkelingen nooit stil. De branche, gekenmerkt door veel zelfstandige ondernemers die – al dan niet met hun families - hard werken voor een goede boterham, heeft het niet gemakkelijk.

Fusies, overnames, aanbestedingen, concurrentie, snorders, rijtijdenwet, IVW, Boordcomputer, KNV, Taxi-expo, datacommunicatie, deeltaxi, OV-chipkaart, Valys, ziekenvervoer, gemeentes, Taxipoint, agendapakketten, strijd, tariefstelsel, PCT’s, investeringen, lease, koop, huur, pand, uitbreiding, vergunningen, Schiphol-Taxi, Digitale Rittenstaat, inruil van apparatuur...

Zo maar wat woorden waar een grote lading achter schuil kan gaan.

Neone Nederland neemt in dit strijdtoneel een prominente plaats in. Als producent, distributeur, leverancier, partner en ontwikkelaar houdt zij zich volop bezig met alles wat in de markt voor kleinschalig personenvervoer cruciaal is voor een optimale bedrijfsvoering. Overigens, misschien moet die aanduiding van de markt maar eens veranderd worden. Want kleinschalig leidt al snel tot de gedachte aan klein, of niet professioneel, terwijl de branche nog altijd midden in de samenleving functioneert, om het overheden, zorginstellingen, verzekeraars en uiteindelijk de klant die vervoerd wordt, naar de zin te maken. Met kwalitatief vervoer, tegen een aantrekkelijke prijs, uitgevoerd door een bekend of erkend bedrijf uit de regio. Want dat is toch uiteindelijk wat de klant of de opdrachtgever wil? Daar ging en gaat het toch om: of dit nu via een vervoerscentrale is of voor een verzekeringsmaatschappij, of het een oud omaatje betreft of zakelijk vervoer van hot shots uit het bedrijfsleven – op een verzorgde manier van A naar B, en als het even kan, ook weer terug.

Ook Neone Nederland is niet verschoond gebleven van veranderingen in wetgeving. Heeft te kampen gehad met technologie die soms weerbarstiger blijkt dan een heleboel ervaren specialisten. Ook zij heeft soms moeite met het managen van de organisatie, en alle processen die daarin een rol spelen. Niets menselijks is ons vreemd.

En soms, soms staan ontwikkelingen wel stil. Of leggen wij ze stil. Om even op adem te komen, het vertrouwen van klanten te winnen, rentabiliteit voorrang te geven boven omzet of winst. Om het klanten weer naar de zin te maken, om medewerkers efficiënte centrale-systemen te bieden, chauffeurs een goed werkende dataterminal en groeiende bedrijven passende producten en diensten die aansluiten op die groei. Wij houden u op de hoogte.


Namens de mensen van Neone Nederland,

Rob Doodkorte
Algemeen Directeur